Du kan være med og bestemme vinneren. Stem på din favoritt!

Bibliotekets litteraturpris er en helt ny pris, som har blitt til etter initiativ fra de åtte største bibliotekene i Norge. De ansatte ved storbybibliotekene nominerte bøker til prisen i januar 2022. Alle bøker utgitt på norsk, originalt eller oversatt, de siste fem årene, kunne bli nominert.

Langlista, som i januar talte 55 bøker, ble i april meislet ned til en kortliste på ti titler. Det er disse ti bøkene du kan stemme på. Fristen for å stemme går ut snart – mandag 24. oktober – og du kan stemme på opptil tre av de ti bøkene.

På prisens nettsider, biblioteketslitteraturpris.no, kan du lese mer om de nominerte, presentert både i tekst, podkast og videosnutter. Bli med og stem fram den første vinneren!

De ti nominerte bøkene. Les mer på biblioteketslitteraturpris.no.

Selve prisen, en statuett av Kjell Erik Killi Olsen, vil bli delt ut på Bærum bibliotek den 30. november.

Prisen er støttet av Nasjonalbiblioteket.