På hovedbiblioteket har vi hatt tre ungdommer på arbeidsuke i vår, og her har de skrevet om hver si bok de kan anbefale deg å låne til til ditt barn eller ungdom.

Ingenlund: Morrigans Forbannelse av Jessica Townsend

Denne boka er den første boka i fantasyserien Ingenlund.

Morrigan er et forbannet barn. Hun er derfor dømt til å dø ved midnatt på elleveårsdagen sin. Men akkurat i tide blir hun reddet av Jupiter Nord. Røyk-og-skygge-jegerne jager etter dem mens de er på vei i sikkerhet, inn i den skjulte byen Ingenlund.

Jupiter Nord velger Morrigan til sin aspirant for å få en plass i Det Vunderlige Selskap. Men det er en ting som skiller Morrigan fra de andre kandidatene – hun har ingen spesielle evner eller ferdigheter. Mange prøver og utfordringer venter henne mens hun kjemper om en plass i Selskapet.

Boka er full av magi, spennende skapninger og mysterier. Den passer perfekt til unge som elsker Harry Potter-universet

Silje

Reserver boken i Bibliofil her eller lån den som lydbok i appen Bookbites


Rød Dronning av Victoria Aveyard

Rød dronning er den første boken i serien Rød dronning. Dette er en veldig bra bok for unge som liker for eksempel The Hunger Games, The Selection og Divergent.

Samfunnet er delt opp i folk som har rødt blod og folk som har sølvblod. Rødinger er vanlige mennesker, mens sølvingene er en overklasse der folk har spesielle evner.

Boka handler om Mare, en ung jente med rødt blod. Det ser ut til at hun skal leve et helt normalt liv som røding. Men når hun får jobb på slottet, blant de hun hater aller mest, sølvingene, faller hun gjennom et elektrisk skjold. Livet hennes blir snudd på hodet.

Louise

Reserver boken i Bibliofil her eller lån den som lydbok i appen Bookbites


Percy Jackson & lyntyven av Rick Riordan

Percy Jackson er en bokserie som er skrevet av Rick Riordan. Serien passer til alle fra 10-årsalderen og oppover. Denne bokserien er stappfull med spenning og action, og handler om gresk mytologi. Selv om det er en fantasybok, kan du lære mye om de forskjellige gudene og andre mytologiske skapninger.

Den første boken handler mest om hvordan Percy finner ut at han ikke er et vanlig menneske. Han må kjempe mot fiender med overnaturlige krefter.

Rick Riordan skrev bøkene for sin sønn, som er dyslektiker, så han ikke skulle føle seg utenfor, men boka tok helt av og ble til en serie.

Hvis du liker Harry Potter, Ragnarok, Narnia og filmen Hercules, kan dette være en bok for deg.

Naomi

Reserver boken i Bibliofil her eller lån den som lydbok i appen Bookbites