Vinterferien varer bare ei uke, men det kan bli lenge nok for de små. Hvorfor ikke stikke innom biblioteket og sikre seg noen splitter nye barnebøker til de unge og lovende?


Giovanni Di Gregorio: Sarahs drøm

Dette er første bok i den nye tegneserieroman-serien Søstrene Gyldenblom. De tre søstrene Sarah, Cassiopeia og Lucille er ganske ulike. Sarah er eldst, ganske sjefete og har rare drømmer om maneter. Cassiopeia dagdrømmer, er forelsket og er mest opptatt av vakre ting. Lucille er stille, snakker helst bare med katten Yurei og liker å ta vare på hjemløse katter. En dag bestemmer Sarah at de skal finne ut mer om mammas bakgrunn. De finner blant annet et mystisk gammelt bilde av henne, som fører dem videre til en gåtefull skog. Hva er det mamma skjuler? En fin bok om familie og søskenkjærlighet, med nydelige illustrasjoner.


Jenny Jägerfeld: Mitt vidunderlige liv

Sigge har et prosjekt i sommerferien: han skal bli kul og populær i tide til oppstart på ny skole. Men han møter motstand i prosjektet: for hvordan kan man gli ubemerket inn i mengden når man skjeler kraftig på det ene øyet, ikke har noen kule klær, og har en tendens til å bli overivrig? Og i tillegg har en søster som alltid har utestemme og en mormor som freser rundt i en rød Corvette? Varm og humoristisk bok om Sigges prosjekt, om familie og vennskap.


Arne Svingen: Slakterskogen

Ny bok i serien Svingens mørke verden, som passer for tøffe barn fra 10 år og oppover. Det er Emilies 10-årsdag og på denne dagen må alle i hennes familie gjennom det samme ritualet. De må gå gjennom en gammel, mørk skog – og i skogen lurer et uhyre som har noe med familiens historie og forbannelse å gjøre. Gjennom 200 år er det mange som ikke har kommet seg ut av skogen. Emilie får mange gode råd fra foreldrene og bestemor. Vil hun klare utfordringen?


Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug: Drømmeprinsen

Har du lurt på hva som skjedde med Prinsesse Margrethe etter Halloween-ballet? Nå er andre bok i serien “Halve kongeriket” her!  Vi følger de kongelige tvillingene, og hvordan livet kan være på videregående. 


6-9 år:

Lars Mæhle: Krympekatastrofe
Tina sin pappa ønsker at han kan begynne i barnehagen. En dag kommer det en fe forbi og ønsket blir oppfylt. Pappa er jo ganske morsom, men blir det like morsomt når han skal bli med i barnehagen hver dag?
Nora Brech: Den store fuglejakten
Når vi ikke kan reise til varme strøk, kan vi jo drømme oss vekk i denne flotte og fargesprakende boka. Her blir vi med professor Fiær og hjelperne hans i jakten på den sjeldne og praktfulle Regnbuspetten.
Kim Leine: Miraklet i snøhulen
Andreas og Sofie bor på Grønland og de skal veldig snart få en lillesøster eller lillebror. For å komme til sykehuset må familien reise i mange timer med hundeslede over isen. Turen blir ikke helt slik de hadde sett for seg. Les en spennende fortelling om livet på Grønland.
Anneli Klepp og Catrine Sandmæl: Leona i bursdagstrøbbel
En dag på skolen til Leona og kameraten Felix, men ikke en vanlig dag. Det er nemlig rektors 50-årsdag. Det skal feires med en diger kake med flere etasjer.
Det blir trøbbel med minst en katt – og dessuten en stor bart.

10-13 år

Bjørn Arild Ersland: Kalde føtter, varme hjerter
Når man er forelsket i en jente i klassen passer det fint å reise på leirskole for det kan skje mye spennende i løpet av en uke. Les deg litt varm med denne boka nå når det er litt kaldt ute.
Karin Moe Hennie: Ninjana – Den savnede turisten
Skal du på vinterferie i Setesdalen er denne boka perfekt for deg. Da er du litt forberedt hvis du tilfeldigvis møter på noen mystiske turister eller en bunadskledd jente.

Fakta:

Tonje Vibokt Vikstvedt og Anne-Siri Thomassen: Det beste av Barnas supernøtter 2021

Blir ferien litt lang og kjedelig? Kom og lån en bok stappfull av morsomme spørsmål og gåter! I denne boka finner du svaret på hvilken bokstav som er den varmeste.